DOGA-merket 2017

Pressemelding fra doga.no

Bodø-konditor Craig Alibone har skaffet seg en emballasjeløsning av høy internasjonal klasse. Nå får selskapet utmerkelsen DOGA-merket 2017.

Den prestisjefylte utmerkelsen deles ut til Craig Alibone og designbyrået by north onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

I mai 2016 startet engelskmannen Craig Alibone med produksjon og utsalg av håndlaget sjokolade i Sentrumsgården i Bodø. Konditoren spesialiserer seg på kaker og sjokolader av høyeste klasse, men skjønte fort at han manglet en visuell identitet som matchet de håndlagde lekkeriene.

Ved hjelp av designstudioet by north, som også holder til i Bodø, har han nå fått på plass en emballasjedesign som fremhever og gir plass til de velsmakende produktene.

"Det er flott å se små aktører gå så grundig til verks som dette. Her har man ikke bare nøyd seg med å lage et fint innpakningspapir, men tatt seg tid til å utvikle en profil som forteller en historie om håndverk og dedikasjon. Oppsummert er dette rett og slett en svært vellykket jobb for en liten, lokal aktør, men som nå ser ut som han eier hele verden. Du får rett og slett lyst til å smake"

Utdrag fra jurykjennelsen

Løfter fram de beste

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

– I år mottok vi nesten 300 søknader til DOGA-merket, og så mange som 49 tilfredsstilte de høye kravene som juryen stiller. Årets mottakere er forbilder og gode bevis på hvor høyt nivå design- og arkitekturfagene holder i Norge, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring.